7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Forever: S Královým Polem se loučí i Simona Jelínková

Nina1

 

S KáPéčkem v loňské sezóně vystoupala až na samotný vrchol a za dobu svého působení si v něm na krk pověsila několik medailí. V příští sezóně ji už ale fanoušci na zápasech vídat nebudou. Nově bude totiž Simona Jelínková působit v maďarské extralize. „Při příchodu do Brna jsem si moc nedokázala představit, co znamená KP volley family. Teď už to ale vím - a tahle rodina mi bude hrozně moc chybět," říká Simona.

 

Když do Králova Pole Simona Jelínková před třemi lety přicházela, asi si nedokázala představit ani to, že i zde zažije mistrovský double, který si střihla těsně před přestupem do Brna s týmem Slávia EU Bratislava. „Je neskutečné, kolik jsem toho v Brně prožila. Byly to opravdu velmi intenzivní tři sezóny, které loni ozdobil zlatý triumf v Českém poháru žen a extralize," usmívá se Simona. 

„KP předčilo moje očekávání. Věděla jsem vlastně jen, že přestupuji do klubu, který se pohybuje kolem pátého místa v tabulce. Byla jsem pak nesmírně překvapená vším, s čím jsem se tu setkala. Ať už se jednalo o tým lidí, který se o nás staral, trenéry nebo hráčky. Ty byly od začátku velmi milé a hned mě mezi sebe přijaly. Myslím, že některá přátelství mi vydrží na celý život," dodává.

Do KP z rodného Slovenska Simona přestoupila ve stejnou chvíli jako její krajanka Tereza Hrušecká. Společně si zvykaly nejenom na nové volejbalové prostředí, ale i na studium na Masarykově unvierzitě. „Musely jsem začít žít samostatně, bylo toho opravdu hodně nového. Všechno si ale sedlo a postupně začaly přicházet i velké úspěchy - zisk zlata v Českém poháru žen a úžasná série v play off, ve kterém jsme se poprvé dostaly až do finále," říká Simona. Závěrečné zápasy bohužel ale v sezóně 2021/22 nedohrála. Nešťastně se zranila, což ji nakonec vyřadilo ze hry na řadu měsíců.

„Návrat do hry znamenal slzy, krev, pot a dřinu. KP se ale o mě během zranění neskutečně postaralo a za to patří všem velké poděkování, ať už se to týkalo domluvení operace nebo následné léčby, rehabilitace, fyzioterapie a kondičních tréninků. Velmi si toho vážím," zdůrazňuje Simona a doplňuje, že ji zranění hodně posunulo a psychicky posilnilo. Během rekonvalescence ale neotálela, začala trénovat v KP děti, což ji hodně chytlo a i po nich se jí bude stýskat. 

„V KP je opravdu veliká komunita lidí, kteří si navzájem pomáhají a stojí při sobě. Hastag KP volley family je proto úplně přesný. Cítila jsem se tu skvěle a neodchází se mi lehce. Věřím, že se mi brána KP úplně nezavře, moc ráda si za něj jednou znovu zahraju. Děkuji moc za vše," uzavírá Simona.

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT