7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Novou tváří KP je bulharská smečařka Selin Salim

Nina1

 

Královopolský dres oblékne v sezóně 2024/25 ještě jedna zahraniční hráčka, kterou je 21letá smečařka Selin Salim z Bulharska. K týmu se připojí na konci července. Do Kápéčka ale z rodné země nemíří, poslední dvě sezóny odehrála ve Francii. „V České republice jsem ještě nikdy nebyla. Jsem moc zvědavá, jaké to zde bude. Už se nemůžu dočkat, až se k týmu připojím," vzkazuje z Bulharska Selin.

 

 

 

Datum narození: 31. 12. 2002

Post: smečařka

Dosavadní kariéra:

2018-2022 Kazanlak Volley (Bulharsko)

2022-2023 Stella Calais Volle-Ball (Francie)

2023-2024 Volley Club Harnesien (Francie)

 

Pocházíš z Bulharska, ale poslední dvě sezóny jsi strávila v zahraničí. Proč jsi se rozhodla pro změnu?

Ráda bych se volejbalově co nejvíc posunula. Když tedy přišla nabídka na zahraniční angažmá, neváhala jsem. V uplynulých dvou sezónách jsem nasbírala ve Francii spoustu cenných zkušeností a teď je zase čas na změnu. V České republice se hraje výborný volejbal, který má dlouhou historii a slavil už řadu úspěchů. Takže jsem se po nabídce KP dlouho nerozmýšlela.

Kde jsi s volejbalem začínala?

V mém rodném městě, v Šumenu. Před volejbalem jsem zkoušela hodně sportů, přibližně před deseti lety jsem si ale řekla, že právě volejbal bude tou nejlepší volbou. Je to moje láska a velká vášeň a chci se v něm co nejvíc zdokonalovat.

V Bulharsku jsi dlouho působila v jednom klubu.

Ano, čtyři roky jsem hrála v klubu Kazanlak Volley. Vyhrála jsem s ním mistrovství U20 a dvakrát byla ve finále nejvyšší ligové soutěže žen. 

Zkušenosti máš i s působením u národního týmu.

Poprvé jsem se k nároďáku připojila v 19 letech a hrála jsem i ve věkové kategorii U21 a U22. S reprezentací mám na svém kontě třetí místo v tzv. Balkaniadě.

Jak se těšíš do Brna?

Vzhledem k tomu, že jsem v Česku ještě nebyla, těším se moc. Zvědavá jsem na kulturu, město a také na jídlo. A samozřejmě na celé KáPéčko. Slyšela jsem také, že je tu moc dobré pivo. :-)

Co děláš ve volném čase?

Hrozně ráda spím. Když mám volno, ráda trávím čas se svou rodinou a přáteli. 

 

Barbora Mertová

Foto: Archiv Salin Selim

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT