7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Z Plzně přestupují do KP Aneta Valentová a Markéta Beranová

Beranová Valentová

 

Novými tvářemi králopolského A-týmu jsou také Markéta Beranová a Aneta Valentová. Doposud hrály volejbal v Plzni, v uplynulé sezóně už ale absolovaly s KáPéčkem několik tréninkových kempů a na nabídku na přestup do Brna, kterou nakonec dostaly, rády kývly. „Během sezóny jsme se seznámily s prostředím a fungováním klubu, a přestup jsme si tak mohly rozmyslet v klidu, bez časového tlaku. Hrát za KP je pro nás velká výzva a posun o krok dál," shodují se nové královopolské blokařky.

 

Markéta Beranová 

Datum narození: 21. 11. 2006

Výška: 190 cm

Post: blok

Dosavadní kariéra:

2013–2024 Volejbal Plzeň

 

Aneta Valentová 

Datum narození: 26. 10. 2006

Výška: 190 cm

Post: blok

Dosavadní kariéra:

2014–2024 Volejbal Plzeň

 

„Volejbal hrála celá moje rodina a já sice zkoušela více sportů, ale nakonec jsem si ho také vybrala. Moje volba se ukázala jako správná," přibližuje Aneta, která se tomuto sportu věnuje 10 let. Markéta s ním začala v 1. třídě, kdy začala chodit na základní škole do volejbalové přípravky. Kromě toho v té době ještě jezdila na koni. Volejbalu se Aneta i Markéta věnovaly po celou dobu studia na ZŠ a pokračovaly s ním i poté - na plzeňském sportovním gymnáziu. Jejich poctivá sportovní příprava se vyplatila, obě totitž dostaly pozvánku do reprezentace. 

„Poprvé jsem byla na reprezentační kemp pozvaná na jaře v roce 2020. O dva roky později jsem se zúčastnila turnaje MEVZA v Zadaru a Mistrovstvi Evropy U17 v Hradci Králové. V létě 2023 a v lednu 2024 jsem byla nominována na turnaje MEVZA v Mariboru," popisuje Markéta. Zkušenosti u národního týmu s ní na ME v roce 2022 sbírala i Aneta. Letos se zúčastnila také kvalifikačního turnaje MEVZA U20 a zapojila se i do přípravy U22. „Je skvělé, že jsem už mohla sbírat zkušenosti u reprezentace. Hodně mě to posouvá dál," usmívá se Aneta.

Sbírání dalších zkušeností bylo i jedním z důvodů, proč se obě hráčky rozhodly přestoupit do Brna. Na otázku, co je první napadne, když se řekne KP, odpověděly: „Záruka lepšího volejbalu a dobrý kolektiv." K týmu se připojí na začátku srpna, kdy odstartuje sezóna 2024/25. A kdo je jejich volejabalový vzor? „Duo Perušič a Schweiner, Daniel Pfeffer a Yuki Ishikawa," říká Markéta. „Moje teta, volejbal hrála od dětství a pak se s ním dostala do zahraničí. To by mě v budoucnu lákalo taky," uzavírá Aneta.

 

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT