7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Kadetky neskutečně vydřely tři body

602762_404642629615845_1038559401_n

Zlepšená přihrávka a skvěle útočící kůlové hráčky zajistily týmu tři body proti Řecku. Reprezentační tým tak může i nadále snít o cestě do Thajska, možná i o medailích. 

 

 

 

 

 

Mistrovství Evropy U-18
Česká republika - Řecko 3:1 (21,-20,27,24)
Česko : Válková, Slámová,  Šimáňová, Suchá, Mlejnková, Nová, libero Uhlířová
Střídaly: Adamčíková, Hudylivová, Kalhousová, Malinkovičová, Slámová, Kurková
Řecko : Konstantinidou, Strantzali, Gkountimenko, Vasilantonaki, Psoma, Kalantatze,
libero: Kokkinaki. Střídaly: Papadopoulou, Fakopoulidou
Rozhodčí : Geldof, Witte
Diváci : 200
Ani do třetího utkání naše reprezentantky nevstoupily ideálně. Nejdříve se neprosadily v útoku, zaváhaly na přihrávce a dokonce nevyřešily míč zadarmo. Poté však rozjely s Řeckem vyrovnanou partii, které pomohly i bodové bloky Šimáňové a Mlejnkové. Právě při podání české kapitánky se tým dostal na dostřel jediného bodu, následně se v útoku prosadil i soupeř. Trpělivá Válková opakovaně vybídla Suchou, která se ji odvděčila bodem, bohužel v další rozehře se v brejkové situaci neprosadila Mlejnková, ta své zaváhání následně opakovaně odčinila. 

Reprezentantky i nadále dobře přihrávaly a držely se v mírném odstupu před svým soupeřem. Válková věnovala dostatek prostoru v útoku Slámové, která několikrát vytloukla blok, Mlejnková dalším technicky zahraným doskokem zvýšila na 19:16.  Koncovka přivedla Mlejnkovou na síť a ta rozdávala další rány. Bravurně zvládla útok po nahrávce z pole na 23:21 a poté ještě pipe do diagonály. Poslední bod zajistila Slámová krásnou ulívkou podél sítě a Češky  vedly 1:0.

Nastolený trend pokračoval i v úvodu druhého setu. Naše reprezentantky tlačily na Řekyně všemi činnostmi, po dobrém podání si pomohly i blokem Šimáňové, soupeřky musely brát oddechový čas již za stavu 3:6. Vše vycházelo i nadále. Když Řekyně pokazily servis, Anna Suchá kontrovala esem, Češky vedly už 10:6. Bohužel jednu činnost tým stále nezlepšil, a to pole. Jakmile přišla nestandardní situace, tým nevěděl, jak si s ní poradit.

Přestože se místy zdálo, že Válkové dochází trpělivost, hrála velice soustředěně, ve správnou chvíli si poradila ulívkou tak, že žádná ze soupeřek nereagovala. Řekyně se ale bohužel své šance dočkaly. Přihrávačská formace třemi chybami vrátila soupeře do remízy, následný zablokovaný útok posunul Řekyně do vedení. Za stavu 13:15 musela dostat šanci smečařka Adamčíková. Bod se dostavil ihned, když trojblok vytloukla Míša Mlejnková. Když za stavu 18:22 zkazila Mlejnková servis, zdálo se, že je konec. Soupeř si ale počínal podobně a tak mohla esem bodovat Nová. Definitvně naděje ukončila až nečistá nahrávka plzeňské nahrávačky. Řekyně následně využily hned první setbol.

Úvod třetí sady nebyl špatný. Útokem na prázdnou síť sice dvakrát pohrdla Adamčíková, uspěla však Suchá, Následně i Mlejnková. Škoda že při brejku na 5:3 jsme vyzvali náhrou nahrávačku a poté i libero. Chvilkovou nejistotu vyřešil reprezentační trenér příchodem Kurkové. Nástup Řekyň jsme stejně nezachytily. Když volným míčem do pole pohrdla Nová, schylovalo se k velkému problému. Kurková i díky zlepšené přihrávce hru oživila, znovu zapojila Suchou, vyniknout nechala i Šimáňovou. Bohužel se opět vrátily chyby na přihrávce, Slámová se na hřiště vrátila možná až příliš pozdě. Tým se jen horko těžko dostával přes síť, jeden pokus nikdy nestačil. Bod číslo 17 uhrála z doskoku Suchá, Nová poté přidala přímý bod a Šimáňová blok.  Následný úspěšný útok řecké smečařky byl již na setbol. První odvrátila Mlejnková z doskoku, druhý a třetí blokem a útokem Suchá, kterou po tajmu už nikdo nezastavil. Utočila a útočila. Z 20:24 bylo 25:25, to až Kurková zkazila servis. Stejně si po ní vedla i smečařka, akcie naštěstí nadále držela útokem Suchá. Přidala i 28 bod a sama mohla rozhodnout na podání. Rozhodla! Eso připsalo třetí set na stranu České republiky. Tři body byly stále ve hře.

A esem pokračovaly reprezentantky i na začátku třetího setu. Řekyně následně smečovaly do zámezí, ale další české podání se do hřiště taky nevešlo. Nadále to byly pořádné nervy. Oba týmy připisovaly body i neskutečně bránily. Češky mohly jít do technického tajmu 8:5, ale soupeř si vyčíhl Slámovou a skóre otočil. Další rozehru však vyřešila Kurková agresivní ulívkou. Po desítce oba týmy předváděly opravdu famózní výkony. Riskovaný servis, střelby na devět metrů a maximálně agresivní útoky. V nich ovšem Řekyně dvakrát zaváhaly a remíza 15:15 byla na světě.

Za stavu 16:17 sice kouč Chalupa vytáhl trumfové eso na podání, tedy blokařku Hudylivovou, ovšem míč na první přes reprezentantky nedokázaly trefit do hřiště. Kurková se při další příležitosti omluvila esem. Kadetky v závěru táhly, po přihrávce Uhlířové bodovala Suchá, Slámová následně dvakrát zúročila servis - 21:19. Chyba a blok vše vrátily znovu do remízy. Naštěstí Řekyně útočily na bezblok do autu, a tak bylo zase veseleji. V koncovce opět bodovala Suchá, položila veledůležitý míč a poté přidala eso. Mlejnková měla na rukách dvakrát mečbol, ale nepovedlo se. Když dostala Uhlířová eso na 24:24, pocity byly všelijaké. Slámová další míč excelentně přihrála a Mlejnková ostrou diagonálou připsala další mečbol Češkám. Její výborný servis a dvakrát odútočený pipe rozhodly o vítězi. České reprezentantky přežily nástrahy utkání a berou tři body. Šance na postup je tak stále velice reálná.
Ohlasy po utkání:

 

 

Nejvíce bodující hráčky utkání
Česká republika Řecko
Suchá 24
27 Vasilantonaki
Mlejnková 23 14 Strantzali
Slámová 8 11 Gkountimenko

 

(Autor fotografií: CEV)

 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT