7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Květa Grabovská a Denisa Pavlíková s národním týmem v Polsku

Polsko

 

Národní tým žen pomalu končí s prvním blokem reprezentační přípravy. Giannis Athanasopoulos, hlavní kouč českých volejbalistek, do širší nominace přizval hned čtyři hráčky KP Brna - Magdu Bukovskou, Danielu Digrinovou, Květu Grabovskou a Denisu Pavlíkovou. Společně s nároďákem tak holky absolovovaly přípravu v Prostějově. Tento týden reprezentační výběr odcestoval k dvěma přátelským utkáním do Polska - a pozvánku do užšího kádru si nakonec vysloužila i Denisa s Květou. „Jsme moc rády, že jsme mohly být v Polsku součástí národního týmu. Je to pro nás velká a cenná zkušenost," vzkázaly po odehrání zápasů holky do Brna.

 

První duel vyzněl 3:0 pro domácí Polky, české hráčky ale dokázaly zvítězit v dodatečném čtvrtém setu. „Do úterního zápasu jsme nastoupily v dobré náladě - všichni se moc těšili na první utkání po dlouhé tříměsíční pauze. Bohužel jsme proti Polsku udělaly mnoho chyb a nebyly dost odvážné na servisu," zhodnotila úterní vystoupení Květa Grabovská

Druhý duel už tak jednoznačný průběh neměl a musela ho rozhodnout až zkrácená hra. V ní tím nějtěsnějším možným rozdílem 15:13 nakonec zápas dotáhly do vítězného konce znovu polské volejbalistky. „Včerejší utkání jsme odstartovaly odvážně a s velkým zápalem, což se zúročilo hned v první setu, který jsme vyhrály. Celý středeční zápas byl hodně vyrovnaný a obě družstva dobře bránila. Dokázaly jsme se dostat až do tie-breaku, který bohužel vyzněl pro naše soupeřky," řekla po utkání Denisa Pavliková.

Přátelská utkání si mohli užít i všichni příznivci volejbalu v České republice, protože oba zápasy odvysílala Česká televize.

 

30.6. Polsko - Česká republika 3:0 (25:14, 25:19, 25:19), dodatečný set 24:26

1.7.   Polsko - Česká republika 3:2 (17:25, 25:22, 25:17, 22:25, 15:13)

 

Barbora Mertová

Foto: Piotr Sumara

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT