7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Niky a Kopy jdou znovu do boje - tentokrát s českou reprezentací

Kopy Niky

Gabriela Kopáčová a Nikola Vaňková si v letošní sezóně plní svůj volejbalový sen. Obě vybojovaly nejenom zlato s juniorkami a bronz s týmem žen, ale staly se i součástí české národní reprezentace. V devatenácti letech se tak ve své kariéře posunuly o veliký krok vpřed. „Pozvánky do seniorské reprezentace si hrozně cením, bylo to pro mě nečekané a jsem za to velmi vděčná," usmívá se Nikola. Její slova potvrzuje i Gábina: „Znamená to pro mě opravdu hodně a jsem moc ráda, že jsem dostala tuto příležitost a mohu získat spoustu cenných zkušeností."

 

Obě dvě si tak uvědomují, že účast u národního týmu je může posunout volejbalově zase dál. „Můžeme si teď zatrénovat s hráčkami, které tvoří základ reprezentace a okusit tak volejbal na té úplně nejvyšší úrovni," pochvaluje si Nikola. Gábina k tomu ale dodává: „Není to pro nás jenom skvělá příežitost, zavazuje nás to i k veliké zodpovědnosti."

Moto české volejbalové reprezentace letos zní: JDEME DO BOJE! Pro Nikolu to platí dvojnásob - příští týden ji totiž ještě čeká maturita. „Po skončení extraligy jsem odjela na přípravu k národnímu týmu, ale s holkama jsem stihla jenom pár tréninků a teď jsem zpátky doma a učím se na maturitu. Naplno se zapojím zase v červnu, o to ale bude moje příprava intenzivnější," vysvětluje Nikola. Své aktuální postřehy k přípravě českých reprezentantek v Jablonci nad Nisou tak přidává Gábina: „Co se týká tréninkového programu, tak můžu říct, že je velmi náročný. Je to pro mě něco úplně jiného, než na co jsem byla doposud zvyklá. Připravujeme se opravdu intenzivě a sehráváme se na důležité zápasy, které nás čekají."

Při dotazu na to, jestli účast v seniorské reprezentaci byla ve volejbale vždycky jejich cíl, dodávají sborově: „Samozřejmě že ano! Je to jedna z našich největších met, které jsme kdy chtěly dosáhnout." 

 

Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT