7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Kadetky s prázdnou nepřijedou, mistryněmi Rusky

113931 KBA 5197

České reprezentantky do osmnácti let ukončily o víkendu tažení Evropou. V dramatickém finále porazily Rusky srbský výběr 3:2.

Konečné sedmé místo, které v nástavbě přinesla porážka s Itálií, ale také vítězství nad Polskem, nezajistily svěřenkyním Aleše Nováka postup na mistrovství světa Češky však zoufat nemusejí. V červenci bude tým reprezentovat Českou republiku na prestižním Evropském olympijském festivalu mládeže (EYOF), který hostí hlavní město Gruzie - Tbilisi.

Co je důležité, Češky se nevrátí s nepořízenou. Přestože v utkání o možné páté místo podlehly Itálii, po více jak dva sety jí byly vyrovnaným soupeřem. Těžko možná je oficiální statistika na serveru CEVu, která uvádí, že v utkání padlo 51 přímých bodů z podání. Aleš Novák v utkání znovu vyzkoušel variantu s Kopáčovou na smeči a Suché na postu přihrávající univerzálky, taktika to byla pro první sety více jak vydařená. Italky převzaly v koncovce druhého setu iniciativu a ve zbytku utkání byly lepší. Na výkon navázaly další den, kdy v utkání o páté místo porazily Německo.

Ale i Češky naposledy zabraly. V repríze posledního utkání základní skupiny svedly boj s Polskem. Zatímco tehdy prohrály 0:3, v neděli se karta obrátila. Díky nadstandardnímu útoku Češek vedeného znovu nahrávačkou Baumrukovou neměly Polky šanci a za hodinu a čtvrt podlehly 0:3.

Ještě připomeňme, že mistryněmi Evropy jsou Rusky, které v tie-breaku zdolaly reprezentaci Srbska (sety z pohledu Ruska 16:25, 25:21, 25:22, 23:25, 15:7). Třetí místo obsadila Belgie, která vytěžila další medaili z domácího systému centralizované mládeže v Top volley centru nedaleko Bruselu. Čtvrté místo zbylo Turkyním. V součtu výsledků se potvrdily papírové předpoklady, že plovdivská skupina, ve které nastoupily také domácí reprezentantky, byla o poznání slabší. Ani jeden tým nepostoupil přes semifinále ani ve skupině o první až čtvrté místo, ani ve skupině o páté až osmé.

Jak již bylo napsáno, Češky z evropského šampionátu vyválčily letenky do Gruzie, kam se na konci července sjede nejlepší mládež Evropy na olympijský festival.

 

Česká republika - Itálie 1:3 (20,-23,-16,-18)

Česká republika - Polsko 3:0 (18,17,22)

 

Konečné pořadí:

1. Rusko

2. Srbsko

3. Belgie

4. Turecko

5. Itálie

6. Německo

7. Česko

8. Polsko

9. Holandsko

10. Řecko

11. Bulharsko

12. Slovinsko

... 21. Slovensko

 

Galerie:

http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=757

 

Erik Nezhoda


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT