7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Kadetky rozehrály evropský šampionát

141440 KBA 1988

Od 28. března až do 5. dubna hostí bulharský Plovdiv a Samokov mistrovství starého kontinentu žen do osmnácti let. Česká republika již změřila své síly s domácím týmem Bulharska a Turecka, v pondělí ji čeká Holandsko, ve středu Belgie a ve čtvrtek Polsko.  Po dvou dnech má reprezentace tři body.

Český národní tým vstoupil do turnaje utkáním proti domácím Bulharkám. Zatím těžko odhadnout, nakolik je bulharský celek v letošním roce silný, každopádně první výstup v domácím prostředí nezvládl a s Českou republikou jednoznačně prohrál. Češky dominovaly v útoku zásluhou Suché (17 bodů/10 útokem) a Mikelové (12/10). Po setech 25:12, 25:12 a 25:21 mohl tým Aleše Nováka slavit zisk prvních třech bodů na turnaji. Tradičnímu lodivodu české reprezentace mohl vrásky dělat pouze vývoj třetí sady, kdy Česko ztratilo tříbodové vedení a set zvrátilo sedmibodovou šňůrou v koncovce. Na promění samotného mečbolu si mohl tým dovolit promarnit tři pokusy.

Druhé utkání napsalo méně veselý příběh, ač mělo stejnou hvězdu, kterou byla Anna Suchá (17/11). Český tým od úvodu první sady vedl a své vedení navýšil až na konečné skóre 25:16. Ve druhém setu za stavu 9:12 byl však český trenér nucen poprvé na turnaji střídat, a to když jeho svěřenkyně ztratily mírný náskok a poprvé v utkání výrazněji prohrávaly. Přestože střídáním Češky na několik rozeher zastavily nástup Turek, v koncovce odpadly a utrpěly první dílčí porážku na šampionátu 15:25. Ve třetím setu se zdálo, že tým krizi přestál a znovu našlápl k vítězství, vždyť vedl 11:5. Opak byl ale pravdou. Turkyně se nadechly k velkému obratu, který nezastavil ani jeden z českých time outú. Kadetky vedly naposledy za stavu 17:16, poté definitivně přepustily vedení Turecku. Čtvrtý set připadl jasně Turkyním, které vedly od samého úvodu. Družstvo spoléhající na ofenzivní sílu Yuzgencové a Senoglové uštědřilo České republice první porážku na turnaji, když ve čtvrté sadě zvítězilo 25:15. Zatím co si Aleš Novák po utkání posteskl nad přihrávkou svého týmu a hrou klíčových hráček v některých momentech, trenér Bedestenloglu mohl pochválit zlepšenou hru svých svěřenkyň na přihrávce a zejména blok, který zaznamenal 14 bodů.

 

Česká republika - Bulharsko 3:0 (12,12,21)

Česká republika - Turecko 3:0 (16,-15,-22,-15)

 

Základní sestava: Baumruková, Meidlová, Cruz, Suchá, Mikelová, Jandová, libero Valentová. V turnaji střídaly: Černá, Judlová, Kopáčová, Šloufová, Valášková

 

Erik Nezhoda


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT