7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole vyšle na MEK čtyři hráčky

RD KKY ME

Národní družstvo kadetek necelé tři týdny před zahájením Mistrovství Evropy v Bulharsku zveřejnilo finální nominaci. Ve dvanáctce nechybí brněnské hráčky Anna Suchá, Gabriela Kopáčová a Klára Mikelová, všechny účastnice lednového kvalifikačního turnaje v Moskvě, nově pak i Šárka Šloufová. Pojďme si krátce představit každou z nich:

 

 

Anna "Šoumen" Suchá (28.4.1998)

Anička poprvé do reprezentace nahlídla již u reprezentačním ročníku 1994. O dva roky později byla již pevnou součástí ročníku 1996, se kterým absolvovala ME kadetek i juniorek. Mistryně republiky s Libercem (žákyně 2011) a Brnem (kadetky 2014) na evropskou, případně světovou medaili ale stále čeká. Šoumen dělá vždy dobrou náladu na hřišti i mimo něj, na šampionátu nastoupí pravděpodobně na postu univerzálky a s devítkou na dresu. Připomeneme, že je rodačkou z Liberce a do Brna ji přivedl trenér Stanislav Václavík. V Brně si již "kroutí" svoji čtvrtou sezónu.

 

Gabriela "Kopy" Kopáčová (24.6.1998)

Kopy paří k největším talentům českého volejbalu posledních let. Zdobí ji výborné skokanské parametry (neoficiální výskok 317cm) a rychlý, tvrdý úder. Pro volejbal ji získal oddíl Hlincovky, do Brna přišla do deváté třídy. Na evropském šampionátu se s číslem deset porve o post univerzálky, případně smečařky. Nezapomeňme dodat, že i ona je Mistryní České republiky za sezónu 2014.

 

Klára "Carrie" Mikelová (3.4.1998)

Klárka je jakousi kometou volejbalového nebe. Ještě před třemi roky nastupovala za Kuřim, další dva roky si odkroutila v kadetském týmu Brna. Do velkého světa reprezentace ji vystřelily výkony ve finále extraligy kadetek, kde i ona získala mistrovský titul. V letošní sezóně působí pod vedením Chrise Gonzalese v A družstvu žen a na šampionátu ji čeká souboj o pozici druhé smečařky. Carrie zdobí výborný servis, příjem a mimořádná hra v poli. Na hrudi nosí číslo šest.

 

Šárka Šloufová (27.12.1998)

Šárka přišla do Brna před loňskou sezónou z jihlavského Bedřichova. Cílevědomá a ctižádostivá smečařka odehrála mimořádné penzum utkání, a to nejen za brněnské kadetky, ale i domácí Bedřichov, kde táhla první ligu kadetek i juniorek. 17. ledna 2014 učinila životní rozhodnutí, kdy okusila post nahrávačky. Ten ji již nepustil. Krátce na to se stala mistryní republiky, vybojovala si místo v juniorském týmu Brna, okusila ženskou extraligu v dresu SG Brno a kryla záda Marii Kurkové na lednové světové kvalifikaci. I v Bulharsku ji pravděpodobně připadne post dvojky za Baumrukovou, i tak se jedná o mimořádný hráčský počin. Nastoupit by mohla s dresem číslo pět.

 

Dodejme, že v nominaci jsou dále:

Pavla Meidlová (S), Vendula Valášková (S), Sarah Cruz (B) (všechny VK Agel Prostějov), Tiziana Baumruková (N) a Veronika Jandová (B)(obě PVK Olymp Praha), Daniela Černá (S), Eva Valentová (L) (obě VK Madeta České Budějovice) a Hana Judlová (VŠ Plzeň).

 

Erik Nezhoda


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT