7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno zná soupeře v Champions League

bb5e3a0f ca5a 4bca 8397 fbffd5cc437b

 

Volejbalový klub KP Brno se v sezóně 2023/24 zúčastní prestižní evropské soutěže Champions League. Svěřenkyně Erika Nezhody budou na podzim bojovat v předkole Champions League o postup do hlavní fáze této soutěže. Slavnostní los dnes královopolskému týmu v Lucemburku přisoudil do kvalifikační skupiny tři soupeře - rumunský tým CS Volei Alba Blaj, CV Gran Canaria ze Španělska a Hapoel Kfar Saba z Izraele.  

 

 

 

Dnešní losování Ligy mistryň jsme sledovali s nadšením a velkým očekáváním. Samotný los nám přidělil atraktivní soupeře. Alba Blaj je loňský finalista poháru CEV. Španělský mistr s Las Palmas podlehl v CEV Cupu třetímu týmu z Polska Lodži až ve zlatém setu. O týmu z Izraele víme pouze to, že stejně jako ostatní týmy je mistrem své země a domácí kádr doplňují hráčkami z jižní Ameriky. Turnaj bude pro náš tým obrovským zážitkem. Veříme, že alespoň dva týmy potrápíme,“ zhodnotil Nezhoda po losování jednotlivé soupeře.

Předkolo Champions League se hraje turnajovým způsobem. Ze dvou čtyřčlenných skupin, které systémem každý s každým odehrají první část kvalifikace od 10. do 12. října, postoupí nejlepší dva týmy do další čtyřčlenné skupiny. Družstva, která se v ní umístí na 1. a 2. místě, pak budou nasazena do hlavní fáze Champions League. Pořadatelé jednotlivých turnajů budou znám později. 

„Hrát Champions League je splněný sen náš všech. Proto jsme moc rádi, že se této soutěže zúčastníme. Už před losováním jsme věděli, že snadným soupeřem v naší skupině nebude nikdo. Do turnaje ale nastoupíme se vztyčenou hlavou a pokusíme se zabojovat o postup do druhého kola kvalifikace,“ doplnil hlavní kouč KP Brno. 

Více informací je k dispozici zde: https://championsleague.cev.eu/en/women/#early-rounds

 

Barbora Mertová

Foto: CEV

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT