7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP svede souboj o finále s mistrovským Prostějovem


KP OST web 25032023 54

Královopolské volejbalistky 20 extraligových zápasů v řadě neprohrály a ve čtvrtfinálové sérii nepustily ostravským soupeřkám ani jeden set. Na prahu semifinále je ale před nimi obrovská výzva, která se jmenuje Prostějov. Loni totiž právě svěřenkyně Miroslava Čady zastavily Královo Pole ve finále na cestě za zlatými medailemi, a tak jim má tým Erika Nezhody co vracet. „Na Prostějov se těšíme, každé naše vzájemné letošní utkání bylo napínavé a mezi hráčkami navíc panuje zdravá rivalita. Myslím, že si obě družstva semifinále patřičně užijí,“ říká před startem série hlavní brněnský kouč.

 

Vzájemná bilance obou soupeřů v sezóně 2022/23 hovoří ve prospěch Králova Pole, které na Prostějov nestačilo pouze jednou, hned v prvním utkání na podzim, kdy s ním prohrálo na jeho palubovce v tie-breaku. Pětisetová bitva se v prosinci odehrála i v Brně, za lepší konec už v ní ale zatáhly hráčky KáPéčka. Ve třetím zápase pak Prostějovu letos v březnu nedovolily uhrát žádný set. V play off dokázaly oba týmy ukončit čtvrtfinálové série v nejrychlejším možném čase, což jim poskytlo dostatek prostoru na odpočinek i důkladný rozbor protivníků.

„Za desetidenní přípravu na první semifinále jsme moc rádi, trocha odpočinku dala všem znovu chuť do tvrdého tréninku a taktické přípravy na nového soupeře. Hru Prostějova pečlivě studujeme a přenášíme ji do tréninků,“ vysvětluje Nezhoda. „Na začátku tohoto týdne probíhala příprava na semifinále zatím v klidném tempu, věnovali jsme se hlavně individuálním činnostem všech hráček se zaměřením na taktiku proti Prostějovu. Teď už se víc soustředíme na týmovou přípravu. Nic nepodceňujeme, jsme si moc dobře vědomi síly Prostějova, a tak chceme být na Velikonoční pondělí připraveni na 100 %,“ dodává jeho asistent Radek Krpač.

Královopolské volejbalistky budou mít v semifinále výhodu domácího prostředí ve všech lichých utkáních, protože se, i díky výhře právě na Prostějovem na konci základní části extraligy, postupně vyšplhaly až na druhé místo v tabulce. „Určitě to bude naše výhoda, že začínáme doma. Každopádně Prostějov má velké kvality a bude bojovat ze všech sil. V semifinále si už ale soupeře nevybíráme a pokud chceme dosáhnout našeho cíle, musíme být schopné porazit každého,“ říká Tereza Hrušecká, která si na svoje konto připsala ve čtvrtfinále 8 bodových bloků.

Se svými spoluhráčkami teď bude chtít navázat právě na přesvědčivou čtvrtfinálovou sérii proti Ostravě. Jak ale připomíná Radek Krpač, žádný zápas play off už jednoduchý není. „Do čtvrtfinále jsme sice vstupovali jako jednoznační favorité, ale zvítězit třikrát nad bojovnými hráčkami Ostravy vůbec snadné nebylo. Holky však hlavně ve druhém utkání na domácí půdě ukázaly svou sílu a drama nepřipustily,“ usmívá se Krpač. „Naší největší sílou je jednoznačně týmový duch, všichni bojujeme spolu a jsme skvělý kolektiv. A teď uděláme všechno pro to, abychom si po roce znovu zahrály finále,“ zdůrazňuje Hrušecká.

I semifinálová utkání budou mít vždy ambasadory z řad úspěšných sportovců Brna a okolí, po baseballistech Draci Brno a biatlonistce Tereze Vinklárkové přijdou podpořit královopolské volejbalistky na Velikonoční pondělí nohejbalisté z Modřic - Lukáš Rosenberk a jeho trenér Petr Gulda.

Rozpis utkání semifinále play off:

  1. 4. 2023 (18:00 h.)                KP Brno – Prostějov
    13. 4. 2023 (18:00 h.)                Prostějov – KP Brno
    16. 4. 2023 (18:00 h.)                KP Brno – Prostějov
    19. 4. 2023 (18:00 h.)                Prostějov – KP Brno
    22. 4. 2023 (18:00 h.)                KP Brno – Prostějov

 

Redakce

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT