7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Do Brna míří kompletní česká volejbalová špička

KP vs BUDAPEST 23092022 6

 

Hala míčových sportů Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity bude o víkendu hostit ojedinělý volejbalový turnaj. Do Brna se totiž sjede osm extraligových týmů, které se ještě před oficiálním startem extraligy utkají v Pre-season Cupu. Pořadatelem tohoto turnaje konaného pod hlavičkou Asociace volejbalových klubů žen je KP Brno. „Rozhodnutí o posunutí začátku UNIQA extraligy žen přivedlo osm týmů této soutěže k myšlence, že volný čas využijí co nejvíce kvalitní přípravou. V Brně se tak o víkendu představí mimo jiné všichni medailisté z loňské sezóny, kromě nás i mistrovský Prostějov a Liberec, který loni vybojoval bronz," uvedl před startem turnaje Richard Wiesner, prezident KP Brna.

 

Víkendovému turnaji budou v týdnu předcházet čtyři čtvrtfinálové zápasy, které se budou hrát po celé České republice. Ve středu se na domácí palubovce střetne Prostějov se Šternberkem a Olomouc změří ve své hale síly s Frýdkem-Místkem. O den později zamíří pražský Olymp na palubovku Liberce a v pátek se KP Brno utká ve Svitávce se Šelmami. „Netradiční předsezónní měření extraligových sil, které bude zahájeno v průběhu týdne, vyústí o víkendu v jedinečnou příležitost, zejména pro brněnské volejbalové fanoušky, vidět pohromadě ty nejlepší české volejbalové týmy. O tom, jak jsou družstva na novou sezónu připravena, se budou moci přesvědčit v areálu Univerzitního kampusu Bohunice," vysvětlil Wiesner.

V hale míčových sportů Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity se v sobotu budou hrát dvě semifinálové série (mezi týmy umístěnými ve čtvrtfinále na 1.-4. místě a na 5.-8. místě). V neděli pak turnaj vyvrcholí zápasy o konečná umístění. „Vstup na všechna utkání je volný, a tak věříme, že na tuto atraktivní volejbalovou podívanou dorazí co nejvíce fanoušků," dodal Richard Wiesner.

 

Rozpis zápasů Pre-season Cupu:

 

Čtvrtfinále

5.10., 18:00 Prostějov - Šternberk (Prostějov)

5.10., 16:30 Olomouc - Frýdek-Místek (Olomouc)

6.10., 17:30 Liberec - Olymp (Liberec)

7.10., 18:00 KP Brno - Šelmy (Svitávka)

 

Semifinálové série

8. 10., 10:00 Šelmy - Prostějov/Šternberk (Hala MU FSpS)

8. 10., 12:30 KP Brno - Prostějov/Šternberk (Hala MU FSpS)

8. 10., 15:00 Olymp - Olomouc/Frýdek-Místek (Hala MU FSpS)

8. 10., 17:30 Liberec- Olomouc/Frýdek-Místek (Hala MU FSpS)

 

Zápasy o umístění

9. 10., 9:30 o 7. místo (Hala MU FSpS)

9. 10., 11:30 o 5. místo (Hala MU FSpS)

9. 10., 14:00 o 3. místo (Hala MU FSpS)

9. 10., 16:00 o 1. místo (Hala MU FSpS)

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT