7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Tisková konference před Grand Prix Brno

TK1

V úterý se v prostorách klubu uskutečnila tisková konference k mezinárodnímu turnaji Grand Prix Brno 2017, který vypukne již tento pátek. Představen byl realizační tým i kompletní královopolské Áčko, se kterým kouč Marek Rojko absolvuje od začátku srpna intenzivní přípravu. Prezident klubu Richard Wiesner vyjádřil na tiskové konferenci velké potěšení, že i letos KP Brno pořádá tak významný turnaj. „Jsem velmi rád, že Grand Prix startuje už pošesté. Je to nejkvalitnější mezinárodní klubový turnaj v České republice a my už se nemůžeme dočkat všech týmů i našich fanoušků,“ uvedl Wiesner.

 

Brněnské volejbalistky zahájily sezónu prvního srpna a úvodní měsíc věnovaly hlavně kondiční přípravě. „Teď se zaměřujeme na volejbalová témata, souhry a vylepšování celkového herního projevu,“ uvedl na konferenci Marek Rojko. Jeho tým už absolvoval i první přípravná utkání, nejprve v Polsku a poté ve slovinském Mariboru. Další herní prověrkou bude právě Grand Prix Brno. „Snažili jsme se jako soupeře sehnat jen silná družstva, případně týmy lepšího průměru. Chceme zjistit, jak budou naše hráčky hrát pod tlakem a prověřit naši hru, co nejlépe to půjde. Výhry nad slabými soupeři pro nás nejsou podstatné,“ zdůraznil Rojko.

KP Brno se tak nejprve v pátek 22.9. střetne s mistrem Slovinska Nova KBM Branik Maribor, v sobotu změří síly s pátým týmem německé Bundesligy SC Potsdam a v závěrečném utkání nastoupí v neděli proti vicemistrovi Maďarska Vasas Budapešť. „Budeme moc rádi, když do haly na Vodovu zamíří co nejvíc diváků, protože určitě bude na co koukat,“ zve všechny příznivce volejbalu Richard Wiesner.

 

Program Grand Prix Brno:

22.9.2017         16:00 SC Potsdam – Vasas Budapešť

18:30 KP Brno – Branik Maribor

23.9.2017        16:00 Vasas Budapešť – Branik Maribor

18:30 KP Brno – SC Potsdam

24.9.2017        11:00 Branik Maribor – SC Potsdam

13:30 KP Brno – Vasas Budapešť

 

Dosavadní vítězové Grand Prix Brno: Rote Raben Vilsbiburg (2016), BKS Aluprof Bielsko-Biala (2015), VK Prostějov (2014), Olymp Praha (2013), Lokomotiv Baku (2012).

 

 

Barbora Mertová
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT