7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole chce doma bojovat o zlatý set

DR160139Všichni volejbaloví příznivci se mají v úterý 7. února v Brně na co těšit! Užít si totiž mohou osmifinále Vyzývacího poháru, a to od 18:00 hodin v hale na Vodové. I když se ale jedná o evropský pohár, čeká na všechny fanoušky ryze český souboj: Královo Pole vyzve doma  Ostravu a bitva to bude určitě veliká. Aby totiž Brno postoupilo v Challenge Cupu dál, musí doma vyhrát buď 3:0 nebo 3:1 a poté ještě vybojovat vítězství ve zlatém setu.

„Challenge Cup je vždycky výzva a my doma chceme Ostravu porazit,“ avizoval před utkáním brněnský kouč Marek Rojko. Jeho tým bohužel první střetnutí s ostravským celkem nezvládl a prohrál ho 0:3 na sety. „V Ostravě jsme odehráli velmi slabý zápas, i když jsme v tu dobu měli solidní formu. Tomu zápasu jsem já osobně vnitřně úplně nerozuměl, proč byl takový, jaký byl, proto jsme to s hráčkami důkladně rozebrali. Ukázalo se, že utkání jsme si v Ostravě prohráli sami a strašně hladce – Ostrava na nás v podstatě nevyvinula ani žádný zásadní tlak. Odpovědí na tento nepovedený zápas ale byla bitva v Prostějově 2:3, takže jsem přesvědčený o tom, že se tu do úterý všichni připravíme na to, abychom doma bojovali o zlatý set,“ věří Rojko.

Že je vše otevřené a Královo Pole se bude snažit postoupit do čtvrtfinále Vyzývacího poháru, potvrdila i brněnská kapitánka Michaela Doležalová: „V zápase s Ostravou nemáme co ztratit. Pokud chceme pokračovat v Challenge Cupu dál, musíme vyhrát buď 3:0 nebo 3:1. Uvidíme, jak to bude možné, je potřeba vytěžit co nejvíc z domácího prostředí, protože naše hala je jiná a oni nejsou zvyklí hrát v tak velké hale,“ řekla.

„Je to otevřené, bude to hodně o nasazení a momentální formě. Doufám, že se na tohle utkání dobře zkoncentrujeme. Navíc pro nás bude Ostrava takovou generálkou na sobotní extraligové utkání s Olympem, které je pro nás nejdůležitějším utkáním před nadstavbou nejvyšší volejbalové soutěže žen. Takže s motivací mít problém rozhodně nebudeme,“ zdůraznila kapitánka Králova Pole.


Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT