7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Cíl Králova Pole je jasný: postoupit ve Vyzývacím poháru dál

DR166846A-tým KP Brna míří na palubovku VB NIEDERÖSTERREICH Post SV Wien, kde bude chtít stvrdit postup do osmifinále Challenge Cupu. Úvodní utkání na domácí půdě zvládly volejbalistky Králova Pole na výbornou, když vídeňský klub porazily 3:0. Zápas ve Vídni odehrají ve středu 11. ledna a k postupu do dalšího kola jim stačí vyhrát dva sety.

 

„Ve Vídni čekáme náročný zápas. Po tom domácím chceme samozřejmě jediné – zvítězit a postoupit, protože naše výkonnost před novým rokem rostla a věřím, že to tak bude pokračovat,“ avizoval brněnský kouč Marek Rojko. „Podstatné je, podat koncentrovaný a konsolidovaný výkon,“ dodal. Jeho svěřenkyně mají za sebou náročný kondiční blok a nyní se opět naplno věnují volejbalu a taktické přípravě.

„Vídeňský tým nesmíme podcenit, i když jsme doma hladce vyhrály,“ uvědomuje si brněnská kapitánka Michaela Doležalová. „Během vánoc stihla Vídeň odehrát zápasy MEVZA, mezitím co my jsme pojali svátky regeneračně – kondičně. Nebudeme ale zastírat ambice, chceme vyhrát a těšit se na další duely proti Ostravě,“ dodává.

Právě svěřenkyně Zdeňka Pommera totiž mohou stát v dalším kole Vyzývacího poháru proti Královu Poli. A ostravský tým má k osmifinále nakročeno stejně dobře jako Brno, protože ve svém úvodním utkání porazil venku OK Poreč rovněž bez ztráty jediného setu.

„Na Ostravu já osobně ale teď ještě nemyslím, do půlky února nás totiž čeká asi 10 zápasů, takže je nutno postupovat krok za krokem a soustředit se vždycky na to nejbližší. Navíc teď rozehrajeme tři soutěže zároveň, takže je nutná stoprocentní koncentrace každé z nás,“ zdůrazňuje Doležalová.

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT