7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP podlehlo Ostravě, zvládla lépe koncovky setů

Nina1

 

KP Brno ve čtvrtém extraligovém kole neuspělo v Ostravě. Ta na své palubovce zvládla lépe napínavé koncovky prvního a třetího dějství, a zápas nakonec doma vyhrála poměrem 3:0 na sety. Na první vítězství v této sezóně si tak královopolské volejbalistky ještě musí počkat.

 

„Máme z sebou další těžké utkání proti jednomu z nejlepších týmů letošní extraligy. Přestože jsme v dílčích úsecích hry předvedli velice dobrý výkon, opět nás stály lepší výsledek delší bodové šňůry soupeře. Je škoda poslední sady, v níž jsme dlouho ztráceli, a i přesto jsme ještě dokázali zdramatizovat koncovku. K setbolu už jsme se ale bohužel nepropracovali," zhodnotil duel hlavní kouč Erik Nezhoda.

Královo Pole nastoupilo do zápasu v lehce obměněné sestavě - s Květou Grabovskou, která je dočasně staronovou posilou Brna, na postu nahrávačky. „Využili jsme toho, že se předčasně vrátila domů ze svého angažmá v Maďarsku. Zatím s ní počítáme i do nejbližších utkání," vysvětlil Nezhoda.

Úvod zápasu patřil jeho týmu (6:10), který vedl ještě v polovině prvního setu (14:17). Pak však ve své hale začaly úřadovat domácí volejbalistky. Stav postupně srovnaly na 19:19 a skóre nakonec i obrátily na svou stranu. Sadu vyhrály těsně 25:23.

I druhý set patřil dlouho Brnu, které ale ze svého náskoku ani tentokrát nedokázalo vytěžit. Skóre se lámalo za stavu 10:15 - Ostrava sedmi body v řadě KP dostala pod tlak (17:15) a vedení už ze svých rukou do konce setu nepustila (25:21).

Třetí dějství vypadalo na jednoznačnou záležitost domácích (12:5). Při vstupu do koncovky Ostrava vedla 20:14, Královo Pole ale závěr sady ještě zdramatizovalo - stav totiž dokázalo srovnat na 23:23. Domácí však soupeřkám víc nedovolily a propracovaly se ke dvěma mečbolům. První sice ještě využít nedokázaly, druhý už si ale pohlídaly a zápas zakončily na 26:24 úspěšným bodovým blokem.

 

Ostrava –  VK Královo Pole 3:0 (25:23, 25:21, 26:24)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT