7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolské volejbalistky jedou z Olomouce s prázdnou

Nina1

 

Svěřenkyně Erika Nezhody zamířily k dalšímu zápasu do Olomouce, kde se v úterý dohrávalo druhé extraligové kolo. Do utkání vlétly suverénní výhrou v prvním setu Hanačky, KP ale bleskurychle zareagovalo a mělo navrch celou druhou sadu. Pak zápas začala znovu kontrolovat Olomouc a tentokrát už žádný zvrat nepřipustila. Výhrou 3:1 na sety si nakonec zajistila do tabulky tři body. Královo Pole naopak odjíždí domů s prázdnou.

 

 

Úvod utkání nám vůbec nevyšel, následně jsme ale velice dobrou hrou ovládli druhý set. Ve třetí sadě jsme bohužel hned na začátku ztratili několik rozeher a soupeř už si nás pak v klidu pohlídal. Ve čtvrtém dějství jsme se do půlky drželi, pak jsme se ale rozhodli pro dvojstřídání, pro které jsme si však nepřipravili podmínky, abychom vyzkoušeli, jestli nám pomůže nebo ne. Bohužel jsme tak Olomouci usnadnili koncovku," zhodnotil duel hlavní trenér Erik Nezhoda. Z mé strany patří týmu pochvala za druhý set - zvládl ho takticky a bojovně. Je ale zřejmé, že musíme v některých věcech výrazně zabrat - v přesnosti či důsledném dohrání útoku," dodal.

„Prohra nás všechny mrzí. Po úvodním setu, ve kterém byl v naší hře chaos, jsme se skvěle přeply a ve druhé sadě jsme předvedly koncentrovaný a bojovný výkon, plnily jsme zadání v obraně a holky to skvěle odútočily. Je škoda, že jsme na téhle vlně nezůstaly i poté. Náš výkon upadl, a i když jsme ve čtvrtém setu nic nevzdaly, na výhru to bohužel nestačilo," doplnila kapitánka Kateřina Pelikánová.

První tři sety byly v Olomouci jako na houpačce. Domácí hráčky ten úvodní vyhrály vysokým rozdílem 25:10. Na začátku druhé sady si ale tříbodový náskok vytvořilo při servisu Kateřiny Pelikánové KP a vedení z rukou až do konce sady nepustilo (16:25). Následující set byl od stavu 3:3 opět pod kontrolou Hanaček, které do koncovky vstupovaly se sedmibodovým náskokem (20:13) a sadu vyhrály bez problémů poměrem 25:17.

Nejvyrovnanější bylo čtvrté dějství - až do poloviny setu (14:14). Pak však na palubovce začaly znovu úřadovat domácí a nakonec se propracovaly až k sedmi mečbolům. O vítězi zápasu už tak prakticky nebylo pochyb (25:19).

 

Olomouc –  VK Královo Pole 3:1 (25:10, 16:25, 25:17, 25:19)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT