7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno vyzve v CEV Cupu na souboj finského mistra

005 DR176271

Stejně jako v loňské sezóně se volejbalistky Králova Pole budou opět prát o co nejlepší umístění i v pohárové Evropě. Oproti minulému roku je ale čeká změna: bojovat totiž tentokrát budou v prestižním CEV Cupu. „Letos hrajeme místo Vyzývacího poháru CEV Cup a ten je vzhledem ke kvalitě soupeřů už v prvních kolech trošku silnější. V systému, který je nastavený poslední dva roky v evropských pohárech, se v tomto kole totiž setkáváme s týmem, který vypadl z větve Ligy mistrů,“ uvedl na dnešní tiskové konferenci Marek Rojko.

Soupeřem Králova Pole tak bude finský mistr LP Salo a první zápas odehraje brněnský tým před zraky domácích fanoušků 12. prosince v hale na Vodově. „Díky reprezentaci mám s finským volejbalem své zkušenosti. Salo je tradiční silný klub, který má dvě cizinky a tři čtyři finské reprezentantky. Hrál dva roky po sobě základní skupinovou fázi Ligy mistrů, takže nás určitě čeká atraktivní soupeř,“ dodal Rojko a prozradil také, že by finský tým měl do Brna dorazit i se svými fanoušky, kteří s ním cestují po celé Evropě.

Odvetný zápas ve Finsku odehrají brněnské volejbalistky až po Vánocích – o postup do dalšího kola se definitivně poperou 10. ledna 2018. „CEV Cup je úplně jiná soutěž než extraliga, nejsou tam žádní slabí soupeři, takže i příprava směrem k oběma zápasům bude z našeho pohledu určitě výjimečná a co nejvíc zodpovědná,“ uvedla brněnská kapitánka Ivana Zburová. „My chceme hlavně ukázat, že volejbal hrát v Brně umíme,“ zdůraznila ještě.

„CEV Cup bereme velmi vážně. Myslím si, že v tomto roce máme v evropském poháru silného soupeře, který je zároveň zajímavý i vzhledem ke své destinaci a trošku jinému stylu volejbalu, než jaký máme tady. Takže my se na utkání moc těšíme a doufáme, že nás přijde podpořit co nejvíce diváků,“ věří Marek Rojko.

 

Program KP Brno v CEV Cupu:

12.12.2017 (18:00)     KP Brno-LP Salo (hala Vodova)

10.1.2018 (19:00)        LP Salo-KP Brno (Finsko)        

 

002 DR176253003 DR176258

 
Barbora Mertová
Foto: Ondra Driml
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT