7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

I druhý čtvrtfinálový souboj ovládly liberecké hráčky

KP LIB kp 16032024 5

 

Druhý čtvrtfinálový zápas mezi Královým Polem a Libercem nabídl divákům ve slušně zaplněné hale Vodova v sobotu v podvečer skvělou podívanou plnou napínavých momentů a krásných výměn. Oba týmy byly při chuti, domácí hráčky navíc hnali dopředu skvělí fanoušci a odměnou jim byla velká bitva, kterou však lépe rozehrál i zakončil Liberec. Po výhře 3:1 na sety tak volejbalistky ze severu Čech vedou ve čtvrtfinálové sérii 2:0.

 

„Liberec byl dnes nejlepší z našich posledních tří vzájemných utkání. Dnes jsme od výhry byli asi nejdál, byť jsme jeden set vybojovali a převzali v zápase iniciativu. Vážím si moc velké podpory našich fanoušků, kteří tu dnes vytvořili parádní atmosféru,” řekl po utkání hlavní kouč Erik Nezhoda.

„Do zápasu jsme šly s tím, že musíme bojovat. První set byl z naší strany nervózní, druhý byl přesným opakem – hrály jsme naši hru, pomohly si servisem a Liberec zatlačily. To je přesně ta hra, která na Liberec platí. Bohužel zbytek zápasu si soupeřky ošéfovaly jako zkušenější tým. Víme ale, na čem makat. Výsledku je škoda, i kvůli fanouškům, kteří dnes byli skvělí. Rozhodně však neskláníme hlavy a dál budeme bojovat,“ zhodnotila zápas kapitánka Kateřina Pelikánová.

Liberec se v úvodní sadě ujal vedení 2:6, KP s ním ale srovnalo krok (9:9). Pak však začaly na palubovce znovu úřadovat hráčky ze severu Čech a za stavu 9:12 je nezbrzdil ani oddechový čas domácích, naopak. Liberecký tlak pokračoval a hostující volejbalistky vstupovaly po útoku Kvapilové do koncovky s náskokem devíti bodů (11:20). Set už pak dohrály s přehledem poměrem 17:25.

Druhé dějství mělo úplně jiný průběh, v jeho úvodu se sice oba týmy přetahovaly o každý míč (5:5), pak ale začaly za lepší konec tahat domácí (11:8). Ve střední pasáži setu KP odskočilo soupeřkám na 14:10 a liberecký kouč si vzal oddechový čas. Jeho tým však ani poté nenacházel na brněnskou hru recept. Po jeho chybě v útoku KP vedlo 21:15 a závěr sady si už pohlídalo (25:16).

Do třetího setu vstoupily lépe hostující a donutily Erika Nezhodu za stavu 1:5 k time outu. Královo Pole však náskok Liberce začalo mazat a po tvrdém útoku Simony Jelínkové mělo soupeřky na dosah (6:7). Následovalo srovnání na 7:7, pak však začal mít navrch znovu Liberec a KáPéčku se vzdálil na 11:16. Po oddechovém času královopolského kouče se sice jeho svěřenkyně hostujícím přiblížily (16:17), Liberec však poté znovu odskočil (17:21). Brno ho mělo, po krásné výměně plné obětavých zákroků na obou stranách, na dosah díky Simoně Jelínkové ještě jednou (22:23), na zvrat to ale bylo málo (22:25).

Souboj pokračoval i v následující sadě (6:6). Hostující tým se pak ale Královu Poli vzdálil na rozdíl tří bodů (8:11) a Erik Nezhoda přerušil hru. Jeho tým po něm sice donutil Liberec také k oddechovému času (11:12), po něm však začaly na hřišti vládnout hostující volejbalistky. KP se je snažilo dohnat marně a Liberec hrál ve stále větší pohodě. Při vstupu do koncovky měl k dobru 8 bodů (12:20), a o vítězi setu i celého zápasu tak bylo prakticky rozhodnuto (14:25).

 

VK Královo Pole – Liberec 1:3 (17:25, 25:16, 22:25, 14:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT