7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Úvodní čtvrtfinálová bitva patří Liberci

KP LIB web 07032024 16

 

K úvodnímu zápasu čtvrtfinálové série zamířilo KP Brno do Liberce, kde na začátku duelu domácí tým hodně potrápilo. Svěřenkyně Erika Nezhody se totiž na severu Čech ujaly vedení 0:1 na sety a v následující sadě držely ještě za stavu 22:22 s libereckými hráčkami srovnaný krok. Koncovku druhého setu ale nakonec zvládl lépe Liberec, Brnu už pak žádnou další sadu nepřenechal a zápas vyhrál poměrem 3:1 na sety. V sobotu bude mít KP šanci na srovnání v domácí hale na Vodově, kam se série přesouvá.

 

„Na úvod série viděli fanoušci velmi pohledné utkání, které pravděpodobně v náš neprospěch rozhodla koncovka druhého setu, do níž jsme vstoupili dvěma zkaženými servisy a pokračovali neodvážným útokem. To se s námi bohužel táhlo i do třetí sady a i čtvrtou jsme pak začali řadou chyb, které se už těžko dohání. Dnes jsme si měli sáhnout na tie-break, v Brně ale nedáme svou kůži zadarmo a budeme dřít pro to, aby byla série co nejdelší,“ vzkázal z Liberce Erik Nezhoda.

„První set byl podle našich představ, měly jsou soupeře na lopatkách. Zlom nastal zhruba v plovině druhé sady, kdy došlo z naší strany bohužel k útlumu. Máme na víc a věřím, že to ukážeme v dalších zápasech. Bude to náročná série, musíme být proto koncentrované a nedělat zbytečné chyby," dodala  Simona Jelínková.

KP v úvodu zaskočilo Liberec vedením 1:7, které esem zařídila Katarína Kormendyová. Domácí se snažily rozdíl smazat a Brnu se po bodu Kláry Vyklické přiblížily na 7:9. Liberecká kapitánka později sice srovnala na 9:9, mírně navrch ale začalo mít znovu KP (14:17), které už tentokrát svůj náskok z rukou nepustilo. Po liberecké chybě v útoku set vyzněl pro Brno poměrem 20:25.

Druhé dějství patřilo v úvodu hostujícícm (5:8), domácí tým však vyrovnal na 11:11. V liberecké hale pak pokračovala bitva o každý míč (13:13, 19:19), a tak o vítězi setu musela rozhodnout až koncovka. Od stavu 22:22 v ní začal úřadovat Liberec a ke konečnému výsledku 25:22 mu pomohlo Brno svou chybou na smeči.

Třetí set byl od začátku v režii Liberce (5:0), díky bloku Terezy Hrušecké se mu sice Brno přiblížilo na dosah (10:8), Liberec ale drama nepřipustil a do koncovky vstupoval s pohodlným náskokem 20:12. Set zakončila esem Viktorie Dvořáková (25:15).

Na začátku čtvrté sady to bylo po dvou přímých bodech z podání Kláry Vyklické 4:0 pro domácí, KP ale zbraně nesložilo. Po přesném útoku Simony Jelínkové byl stav 6:5, poté však opět začal mít navrch Liberec (10:5). Brno ho pak mělo sice znovu několikrát na dosah (11:10, 15:14), v koncovce ale liberecký tým utekl až na 22:17 a vítězství v první čtvrtfinálové bitvě už si ujít nenechal (25:22).

 

Liberec - VK Královo Pole 3:1 (20:25, 25:22, 25:15, 25:22)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT