7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov v Brně zvítězil bez ztráty setu

KP PRO 28022024 3

 

Ve středu zavítal do Králova Pole Prostějov, aktuálně druhý tým extraligy. Hostující družstvo dirigoval staronový kouč Miroslav Čada a jeho svěřenkyně byly v zápase bezchybné. Utkání, které měl Prostějov od začátku pod kontrolou, navíc kvůli zranění musela v úvodní sadě opustit Denisa Pavlíková, a Královo Pole v obměněné sestavě marně hledalo na soupeřky jakýkoli recept. Výhra 3:0 znamená pro Prostějov přípis všech tří bodů.

 

Dnes to byl těžký zápas a těžko se dá hledat post, na kterém bychom se Prostějovu vyrovnali. V utkání jsme měli pár dobrých pasáží a úsekově se nám občas dařilo na soupeře vyvinout tlak, dva základní atributy – přihrávku a útok – jsme ale nezvládli. Vychází to z vysokého bloku soupeře a z naší špatné přihrávky," uvedl po zápase Erik Nezhoda

„Prostějov se drží na předních místech tabulky, a tak jsme věděly, že zápas nebude jednoduchý. Snažily jsme se bojovat, co to šlo, v některých pasážích se nám to dařilo. Prostějov nás ale tlačil celý zápas a hra proti jejich vysoké obraně byla složitá. Gratuluji jim k výhře. Musíme se z toho poučit, nevěšet hlavy dolů a jít bojovat do dalších zápasů,“ přidala svůj komentář kapitánka Kateřina Pelikánová.

Prostějov začal první set lépe než domácí hráčky, po esu Kláry Faltínové a úspěšném útoku vedl 1:5. Svůj náskok hostující celek dál navyšoval – přesná smeč Veroniky Trnkové znamenala vedení 7:13. Za stavu 8:14 zápas předčasně opustila zraněná Denisa Pavlíková, kterou vystřídala Lenka Prchalová a hned po svém příchodu se blýskla dvěma body (10:14). Prostějov však byl poté ve čtyřech výměnách bezchybný a Královo Pole donutil k time outu (10:18). Ten Brnu nepomohl, a tak hostující úvodní sadu bez problémů vyhrály (17:25).

I druhé dějství patřilo na začátku Prostějovu, a tak po útoku Raque Loff Da Silva (1:6) následoval oddechový čas Erika Nezhody. Jeho hráčky však na soupeřky hledaly dál recept marně – ty si naopak náskok hlídaly a po přesném útoku Josefíny Smolkové vedly 11:17. Domácí kouč se Prostějov ještě jednou pokusil zbrzdit, jeho time out za stavu 12:20 už ale na vítězi sady nic nezměnil (15:25).

Třetí set měl v úvodu obdobný scénář jako předchozí dva, hostující volejbalistky odskočily na 2:6 a vládly i v celém zbytku této sady. Za stavu 4:7 se navíc Prostějovu povedla dlouhá bodová šňůra, kterou dvěma útoky završila Milica Tosic (4:13). Hostující už poté nic nezastavilo, do koncovky vstupovaly za stavu 8:20 a set vyhrály poměrem 15:25.

Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena kapitánka Prostějova Simona Bajusz.

 

VK Královo Pole – Prostějov 0:3 (17:25, 15:25, 15:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT