7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

A-tým zdolal Přerov v tie breaku, veze domů dva body

KP Prerov2

Až pětisetová bitva včetně napínavého tie breaku rozhodla o výhře Králova Pole nad Přerovem, na jehož palubovku tým Marka Rojka zamířil v sobotu. „Ať se to dnes někomu líbí nebo ne, tohoto vítězství si musíme vážit. V Přerově jsme mohli dnes prohrát, a proto mě těší, že jsme poslední dva míče dohráli my - díky naší koncentraci a ne chybou soupeře," uvedl po zápase brněnský kouč.

 

„Celý průběh prvního a čtvrtého setu se odehrál pod tlakem obrovské bojovnosti domácích. Dnes bylo velmi cítit, že chybí Flavia Assis - pro organizaci, cit i charakter družstva. Druhá a třetí sada ukázala výkonnnostní rozdíl, ale to nestačilo. Některé hráčky musí pochopit, že mohou týmu pomoci jenom velikou bojovností a kolektivním přístupem. Jinak to něpůjde," zdůraznil. „Je třeba přiznat, že máme v těchto dnech zdravotní problémy některých hráček a je to cítit. V úterý musíme najít sílu spojenou s kvalitou a zvítězit za tři body," dodal Rojko.

Do úvodní sady v Přerově nastoupily volejbalistky Králova Pole vlažně a nekoncentrovaně. Soupeřkám vycházel risk na podání a Brno mělo problém srovnat s nimi krok - set tak vyzněl pro domácí poměrem 18:25. Ve druhé sadě vyměnil Marek Rojko Annu Suchou za Mojcu Pene. Od začátku byla vidět velká změna v nasazení, nahrávačcce Ivaně Zburové se dařila hra středem s Kristýnou Boulovou a Klárou Vyklickou. Velkou oporou byla také Nikola Pištěláková, a tak Brno nedalo v setu Přerovu šanci a ovládlo ho 25:11.

V následujícím dějství se rozjetá brněnská mašina nedala zastavit a hráčky očividně těžily z nabité jistoty na síti a suverenně si dokráčely pro výhru 25:16. Čtvrtý set měl být podle předpokladu formalitou, ale přerovské volejbalistky vsadily vše na jednu kartu, a tou byl servis. Riskantní podání přijímající trojice Suchá-Vaňková-Meidlová nebyla schopna přesně zpracovat a domácí se svou hrou doslova prostřílely až do te breaku (25:17).

Zkrácená hra vypadala na jasnou převahu Brna (6:1), za tohoto stavu ale domácí neztratily hlavu, srovnaly a se soupeřkami pak bojovaly o každý bod až do úplného konce. Závěr se vyvedl lépe brněnským hráčkám, které si po výhře 17:15 vezou z Přerova dva body.

 

KP Brno-Přerov 3:2 (18:2, 25:11, 25:16, 17:25, 17:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT