7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Bojovný výkon Áčka znamená tři body do extraligové tabulky

DR173009

Královo Pole vybojovalo na domácí palubovce tři body do extraligové tabulky, když porazilo Frýdek-Místek 3:1 na sety. Hostujícím se v Brně sice podařilo vyhrát první set, královopolské volejbalistky ale zavčas zareagovaly, vítězství obrátily na svou stranu a udělaly první krok tomu, co si předsevzaly: vyhrát do Vánoc všechna utkání.

„V prvním setu jsme dnes udělali 17 vlastních chyb, což vyšlo z toho, že jsme byli trošku ve stresu po posledních prohrách. Bylo cítit, že družstvo je trochu nervózní a já jsem nebyl naivní v tom, že na ně hned vlétneme, a že to hned půjde," vysvětlil po utkání Marek Rojko. „Na druhé straně jsem strašně rád za to, že se tým po prvním setu vnitřně semkl i díky dvěma střídáním – Pavla Meidlová navíc odehrála asi svůj nejlepší zápas v Brně, který navíc nebyl vůbec lehký, protože byl pod tlakem. Další tři sety jsme pak zvládli a byla to týmová práce, což je důležité. Nastavili jsme si cíl vyhrát do Vánoc všechny zápasy a mě nezajímá, jestli to dnes bylo pěkné. Dnes naše hráčky bojovaly a bily se, a to jsou pro mě ty zásadní ukazatele družstva, že je bojovné. Teď se potřebuje uklidnit a pracovat dál,“ dodal.

Favorizované domácí volejbalistky první set v hale na Vodově nezvládly podle svých představ, a byl to naopak Frýdek-Místek, který se svou koncentrovanou a trpělivou hrou v průběhu úvodní sady postupně ujal čtyřbodového vedení (12:16). Brno kupilo chyby a na nepříznivé skóre zareagovat nedokázalo – set proto vyzněl pro hostující 22:25.

Tým Marka Roka na začátku následující sady zpřesnil hru a vytvořil si náskok sedmi bodů (12:5). Frýdek-Místek to nezlomilo, a tak se mu ještě podařilo zdramatizovat koncovku setu, když se na královopolské hráčky dokázal při podání Izabely Blasiak dotáhnout na rozdíl jediného bodu (20:19). Brno ale zvrat nepřipustilo, závěr druhého dějství zvládlo lépe a výhrou 25:20 srovnalo sety na 1:1.

Třetí sada byla do prvního technického time outu vyrovnanou partií, domácí pak ale začaly hrát víc agresivně a zlepšily útok. Výsledkem byl rázem stav 17:10. Sokolky odpověď na brněnskou hru hledaly marně, a domácí si tak dokráčely až k vítězství ve třetí sadě, kterou zakončila přesná smeč Kristýny Boulové (25:15).

Čtvrtá sada nabídla podobný scénář jako ta předešlá – přetahovanou o každý míč do stavu 9:10 a pak nástup domácího Brno a odskok až o 5 bodů v druhém technickém time outu. Na konci čtvrté sady tak Královo Pole těžilo dokonce z 10 setbolů. Proměnit se povedlo esem Anně Suché hned ten první (25:14), a tak si KP Brno připisuje to tabulky tři body.

„My jsme po přechozích prohrách byly psychicky trošku nalomené, a to bylo vidět na naší hře v prvním setu. Naštěstí jsme to od následující sady zlomily, začaly jsme hrát naši hru a více si věřit. Už to pak pomalu šlo a já doufám, že tohle vítězství nám pomůže a bude to z naší strany jen a jen lepší,“ věří kapitánka Ivana Zburová.

 

KP BRNO – Frýdek-Místek 3:1 (22:25, 25:20, 25:15, 25:14)

 
Barbora Mertová
Foto: Ondra Driml
 
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT